Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Recipe: Delicious Quick Vegetarian Banh Bao Xa Xiu

Quick Vegetarian Banh Bao Xa Xiu. Today, I will be making one of my favorite snack type of foods, most commonly eaten for breakfast with other dimsum options - bbq pork steam buns. Hành tây, thịt xá xíu thái hạt lựu. Nên dùng loại thịt có cả nạc cả mỡ (mình dùng nạc vai).

Quick Vegetarian Banh Bao Xa Xiu Há cảo ở đây viên vừa phải, xíu mại thì vỏ mỏng chứ vỏ há cảo hơi dày hơn chút. Chất lượng ổn định, phần thịt vừa phải không quá ít, lúc nào ăn cũng sựt sựt và thơm chứ. Bánh bao xá xíu là một loại bánh bao nhân thịt của Quảng Đông. tastyfoodidea.blogspot.com - You can have Quick Vegetarian Banh Bao Xa Xiu using 9 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Quick Vegetarian Banh Bao Xa Xiu

  1. Prepare 4 cans of biscuits (not butter kind).
  2. You need 1 c. of cooked xa xiu (check other recipe).
  3. You need 1 of carrot minced.
  4. You need 2 of celery stalk diced.
  5. Prepare 1 bag of vegetarian ground beef.
  6. It's 1/4 of cabbage chopped or diced.
  7. It's 3 tbs of vegetarian oyster sauce.
  8. Prepare 1 tsp of ground pepper.
  9. Prepare of cilantro leaved for decoration.

Trong bánh chứa nhân thịt nướng kèm với hương vị của thịt xá xíu. Bánh được phục vụ làm một loại dimsum trong thức ăn Yum cha và đôi khi được bày bàn ở các cửa hàng bánh Trung Quốc. Món bánh bao xá xíu chay nóng hổi đã ra lò rồi nhé. Ăn ngay khi nóng mới ngon. Tuy có chút mất thời gian và cầu kì, nhưng một món chay tuyệt đỉnh như thế này thì quá xứng đáng để thử đúng không?

Quick Vegetarian Banh Bao Xa Xiu step by step

  1. Stuffing: fry in nonstick pan: carrot, cabbage, celery, ground beef, ground pepper, oyster sauce. I didn't use any oil, but you can add 1 tbs for flavor or not..
  2. Cut parchment paper 3 x 3 inches per banh bao..
  3. Open biscuit cans, separate 2 biscuits for each banh bao. You can use rolling pin ir flatten it with your hand to a pancake size. Put 1 1/2 tbs of filling and few pieces of xa xiu in the middle of flattened biscuit. Fold rim up to make a ball..
  4. Top with cilantro leaf and place on parchment paper 3 x 3. Than into the steamer..
  5. In the boiling water under the steamer, add 3 tbs of vinegar to keep the banh bao white. Steam the banh bao for 20 minutes. Done..

Known as Xa Xiu in Vietnamese or Char Siu in Chinese, this delicious BBQ porky goodness is to die for. When making this at home, I make sure to Whenever I make Xa Xiu, I make sure to make a lot because it can be used in many other Vietnamese dishes. Banh Mi Xa Xiu (VIetnamese BBQ Pork. Khi nhắc đến bánh bao, trong suy nghĩ chúng ta hình dung về một chiếc bánh hình tròn màu trắng có thịt và trứng cút bên trong. Nhưng ở Hương Cảng (Hồng Kông), Trung Quốc, bánh bao lại khác biệt hơn một chút, cũng màu trắng ấy, và cũng thịt ở bên trong.